Ziarah

ATTENTION : You will need to click on the title of each article to read the full post, yang mana rasa macam tergantung..

PART 3. Pagi Jumaat. [edited]

Sunday, January 31, 2010

JUMAAT.

OK. FINALLY. SAMPAI HARI JUMAAT.
dekat2 kol 6, tasha antar msej suh bawak sampul...

pg jumaat tu f5 ad PJ, cg sha suh lari pecut.. tp since ad orientasi, cg suh ktorang turun padng dlu, lari after yaasin. tp xsempat p0n. lps baca yaasin, sibuk g isi air dlm belon [wadi'ah].. gle ah, lepas satu satu belon pecah. tgk gaya macam cukup mahal da, tp xtahan. huhu...

pat0t stat ngan explorace kalo x silap. tp mcm2 masalah naik.. took the opportunity to teach them the theme song.

"HAPPY YEA YEA YEA [2X]
KAMI SEMUA FORM 1 CEMERLANG.
SIANG JADI IMPIAN
MALAM JADI KENYATAAN
AZAMKU SEMAKIN BERTAMBAH"
CREDITS to TASHA for creating it, and ALIAA for introducing it.

masa berlalu n masih xde tanda2 yg explorace da boleh stat..
Aiman decided, troskan ngan EYE CONTACT. hahaha.
eye contact ni main tanya2 soklan.
but b4 that, i read a few essays yg diorang kne denda tu kan! klakaaaa!!
denda sbb dtg lambat n sbb xbawak biskut.

ya allah, cute je..ikhlas je sume. huhu..

mostly dtg lambat sbb g sidai baju kat asrama.. h0hoho.
ada yg citer, dia da simpan dah biskut tu, tp adik dia main.. pastu dia marah adik dia, mak dia suh simpan kat tempat tersembunyi sikit... tp adik dia jumpa gak. last2 mak dia simpan... esok tu, nk g skola dia lupa nk tanya mak dia mana mak letak biskut...
"apakan daya. inilah namanya takdir. saya tertinggal rantai biskut tersebut dan hanya menyedarinya setelah tiba di sekolah.."
hahahaha.

ada parents yg datang skola pagi jumaat tu, after yaasin nk bg rantai biskut yg anak2 tertinggal. h0h0.

"ada seorang faci yang mengibaratkan biskut2 ini sebagai jantung dan hati mereka...."

"peristiwa ini telah mengajar saya untuk menjaga amanah dengan lebih baik di masa akan datang.."

"saya betul2 ingin meminta maaf kerana tidak berjaya menjaga amanah yang diberi..."

"saya berjanji tidak akan lewat ke ceramah lagi.."

ado0ii. macam2. xtahaaan.
huhu

"...kedua ibu bapa saya juga ingin meminta maaf krana tidak berjaya menjaga amanah yang diberikan..."

then. sambung. pasal eye contact. eye contact ni, main tanya2 soklan..
xleh jawab.
xleh ulang soalan yg sama.
xleh gagap.

taaaaanya je la soklan pe p0n.. asalkan ada kaitan ngan topik yg diberi..

finalists ke depan .. dapat microphone..
ada situasi ni.. pe name tu..
KUCING BERANAK.
macam2 soklan kuar.

"kucing tu..ada ekor ke?"
"ekor kucing tu pendek ke panjang?"
"kucing tu warna apa?"
"kucing tu beranak bila?"
"kucing tu ... bla bla bla"

lepas abes tu.. stil xde tanda2 nk mula explorace. tr0skan ngan BREAK N CRASH. ahahha.
kne balut telur.
GROUP 13. adoi. bgaaaduh. hahaha.

sampai last minute br drang ada idea. tp malangnya masa da abes. h0h. kumpulan mana ntah telur drang dicurik... pastu dibaling2 oleh ikhwan faci.. huhu. my group org da suh berenti nak buat jugak. sampai la spe tah prasan. then aiman dtg. ahhahaha.

EDITED: AFIQ BTAU GRUP TU GRUP 2. pastuh derang main baling2 tu kan... skali Ain punya la gelak bila aiman xdpt sambut telur tu, ghupenye telur grup dia. aahhaa!:)

aiman ckp sudah2. n dia ckp sambung lepas rehat. pelik gak. ada lagi ke? budak2 tu p0n bawak kuar ar telur.. tanya tasha.
"telur kumpul bila?"
"skang la"
"HAAAA? DERANG BAWAK LARI DA LA!"
haha. pnye la g carik .. jumpe lyana kat klas dia, tgh membalut. .. cepat2 amik letak kat dewan.. farhana nampak
"HAAa!! DENDAAA"

Hahah. pa pe la korang.

then abes rehat, brula leh mula xplorace

beratur, taklimat, bg wadiah, then bg kad checkpoint. ada masalah pe tah kat sampul, so instead of ikut klu, diorang leh jalan je nk g mane2 checkpoint. huuu~ sian tasha penat2 wat.
xpe2. sabo2. dugaan..

g jaga tempat HARGAILAH TEPUNG. gle bazir tepung. ahhahaha.
amik gamba byk kat situ la da xg mne pon. haha. dlm slide pon terOVER gamba kat situ. ahak33.

then.
ada kes tarik tudung faci lak. ish! adikku juaa! ahahha.
k2. pa pe la kan. mcm da byk sgt utk post part 3 ni. sje lambat2 b4 sampai aktiviti kemuncak. ahhahaha..

p/s: da ada yg dpt tawaran sbp. kill sbp. kill. kill. kill. hahah

PART 2.

Monday, January 25, 2010

“Wei. Kalau dah rasa bermaruah sangat tu, buatlah cara orang bermaruah. Kau tu daie!”

Istighfar panjang dia membaca nota ringkas itu. Segala ilmu yang diperoleh usai pulang dari Makmal Kimia tadi seboleh-bolehnya tidak mahu dibiarkan tersentap keluar sepantas left ventricle jantungnya cuba mengepam sebanyak mungkin darah ke seluruh tubuhnya saat itu.

Nota itu ringkas namun cukup memberi tamparan.

“Allllaaah akbaarr!” hatinya cuba meraung. Kosong. Tiada satu bait mampu berlari pergi melepasi pagaran giginya yang memutih.

Dia tidak mahu menghina atau mencela si pengirim nota. Ayat “Kau tu daie” tambah lagi menghalang dia dari mengeluarkan kata-kata kesat. Dia tahu .. barangkali ini cara Allah menghantar peringatan, biar melalui pendekatan yang agak kasar oleh seorang teman. Ya, teman. Dia tidak kenal siapa si pengirim. Dia tidak mahu tahu. Dia terus beristighfar panjang.

“Di mana silapku, Ya Allah? Ihdiniii..”

--- ok. Bab wat cite bersiri [att: dengan penjagaan bahasa] amatla perit. Tp kalo nk wat cite bersiri tnp memikirkan penggunaan bahasa n istilah, ya, amat pakar—

ORIENTASI FORM 1 2010

RABU

Ha. Hari ni. Hari pakai uniform. Yea! 1-1nya hari dapat pakai tshirt! Kalau KRS, seperti namanya, kene pakai baju yg KRS. Er. Kalau korang baca the second KRS as K.R.S, anda silap. It’s KERAS. Hahahh. Merepek2. Pandu puteri, pengakap, yg len sume p0n cam xbpe selesa sgt kot. PBSM p0n pakai tshirt, tp warna putih, so mcm xde beza ngan hari lain. Baju bomba ni dia cam mencapub sikit. WAKAKAKA. Ok2. Gurauan semata2. Jgn salah tafsir. Ini bukan tabarruj. Hoh. Ape merepek g ni?

k. k. back to business. Hoho.

Rabu. Kalau refer kat penerangan Yu dalam post sebl0m sebl0m nih, yeahh. Tentative ari rabu sgt sadis. Ceramah. Ceramah. Ceramah dan ceramah. HAHA. Xde la, mne de sadis. Best pe~ Cuma yg xbestnya bila kne duduk bersila kot lama2.. ke korang lg ske? Leh lentok? Ish33. Huhu.

Mula2 ceramah from ustaz Halim kot. Eh. Ceramah Ustaz Muslim hari ni gak ke?? Emm. K2. Ceramah ustaz pen0h ngan slide, tp maybe ustaz terlupa nk wat fullscreen, so yeah, mereka yg mempunyai kecacatan eh. Kekurangupayaan (?) dari segi penglihatan [seperti penulis] mmg xnmpk bila duk blakang. Huhu.

Abes tu, ceramah pasal KKQ pulak. Ustaz Ramli tlah mlakukan 1 reverse pschycology dgn ayat terakhir ustaz..

“Siapa2 yg berminat, bolehla isi nama dalam kertas yg ustaz edarkan dan serah balik pada ustaz. Kalau RAMAI sgt, terPAKSAlah ustaz tapis, tp KALAU SIKIT SJ, USTAZ AMIK YG TU SHJLAHH..” - nada simpati.

Hekk3. Fuh. Mmg ramai ah yg register. Bagos2..

Abes tu, g dewan…

Awal2 lagi faris, adilla n bbrp org senior yg lain dgn muka “BENGIS” dorang panggey adik2 yg xbawak biskut…. Tatau la kne wat pe tp Ameer (the SMALLEST in my group) xbawak.

Then he came back and I asked him what did they do ?

“kena marah..”

“ha. Esok bawak tau?”

Adik2 yg len “kami bawak kak. Tgk ni..” huhu.. “ha.. tahniah2. :P”

Then tr0skan ngan persembahan group cheers… pastu sambung yg tu .. amende tu.. ha. Pemberita 15 kepala. Grup farhana xbawak skrip, hilang kot, so derang didenda. Kne wat live – PEMBERITA 15 KEPALA. Ahahah. 3 kali kot. I had my laugh.. sgt2..

Eh. Yg denda kura2 tu sbb ape eh? Seriously that was enjoyable. Bustaman volunteered to sing sbb dia ckp suara pompuan aurat. J

“1 kali kure kure. KURE KURE.” – bustaman..

… ETC ETC..

“5 KALI 2 KURE KURE… KURE KURE KURE KURE KURE”

Hahah. Allah, mesti dia nebes gila n we laughed!! Xpe Bus, akak igt awak. Haha :P

Mse ni 1 kejadian xdiingini blaku between Jeng2 n… huhu. Xpe2. Abaikan.

Then igt kot lps solat ad ceramah ngan cikgu zaharah. Tp cg xde. So, lps solat ad school tour.. 15mins je. Nk tour amendenye. Huhu.

Masuk dewan balik. Kumpul. SEPERTI BIASA. DENGAR BEBELAN KAKAK2. HAHAH.

Tasha got lots of things to talk about – pasal bermalam on Friday tu.. bwak tu la bawk ni la. Xlupe gak ALIAA. Ad je mende nk ckp. Ahahha. Bak kata Aliaa dan tce fida sniri, derang gila mic. HUHU.

Lebih masa dalam 10 mins… byk lagi xsetel. KKQ nye senarai… then spe yg kne marah sbb xbawk biskut tu, Faris panggey balik. Kurangkan patah perkataan. Ooo. Derang kne tulis esei knpe xbawk biskut! Huhu

Then nasyid Asma Allah… n dengar derang tepuk tangan. BAGOOSS.. xperlu disuruh. Lol. Aliaa ckp mse dia nk membebel tu, dia prasan Yu, every minute, paling tidak 3 kali tgk jam… Aiman lak da wat signal “SUDAH TU.. SUDAAAHH..” hahah. tambah lak ad parents yg da datang, SIAP MASUK DLM DEWAN LAGI! Haha. Then selesai hari rabu. Fuuh. Penat. Alhamdulillah.

KHAMIS. Orientasi xde.

Tp this is my story mse pelantikan jawatan umah osman.

Duk kat luar tingkap. This is wat u call mesyuarat tingkap. Hahaha.

Duk kat luar sembang sbb dlm da penoh, then xdengar apa, so I was like,

“DA BOLEH TEP0K KE BL0M?” hahaha. :P

Tunggu time nk tep0k 4 ajk2 yg da dilantik… then blah. Syifa who was saying other people’s names last2 tercalon 4 bendahari. N pulled me to go in front n replace her. OIY!! XMO LA!! Xmo pgg duit! Then syifa reluctantly g depan.. tayang muka as bendahari. Ahak ahak.

Pastu ad mesyuarat AJK. I went straight to the class. Then Farhana ckp.

“eeyy u, BENDAHARI! Turuuun!!” – FROM depan bilik sir hamdan.

“xmo! Org bukan bendahari!!” – from klas 5 ir.

“turuuuunn”

“xmoooo”

[xde org. mse tu sume sibok ngan masing2 nye mesyuarat. Tp tatau la rumah ape tah yg mesyuarat kat makmal fizik dengar ke x “perbualan” kitorang] HAHAH

“alah turun je la~”

“xmo! Nk wat pe???”

“turun jee.”

Haiiish. Turun la. Tgk kat klas 5af. Ok. Mesyuarat antara AJK.

Sampai dpn klas tu, farhana tarik then cakap

“HAA!! CHARGER LEH JADI BENDAHARI WEY!!” sambil ckp kat the whole committee n I was like,

“XMO LAH! ORG DA BANYAK KEJE DA! VIDEO LAGI! ITU INI! JANGANLA!” aduuh. I guess that was one of my very little NOs. I can hardly say NO if people ask me to do something.. n aliaa CONGRATULATE me for doing that while I felt guilty as hell. Huhu.

THEN I told farhana to lift me back up.. buat pnat je trun. Akakakak. Duk dlm klas, sembang2 ngan hafi!!

Then syifa masuk kelas.

“xpe la~ org tu xmo tolong kita.. kita terima je laa”

“laa.. syiippaa. Npe xmo jadi?”

“kami malluuuu nk p kutip duit”

Adoi. N I told syifa I can no longer accept responsibilities at the moment, too many right now. I must do as I possibly can. Then she told me.

“sebenaqnya tadi kami da bubuh da nama ampaaa~”

“haaaA???”

“kami xmo, kami habaq la, buh nama hampa. Kami Tanya suma AJK, suma org stuju ja ltak ampa jd bendahari….”

“haaaA???!!”

“tp pastu Yuhakim kata, “ni da mintak permission dia ke bl0m ni?” kami p0n sengih, “hehehe”… pastu yuhakim.. “haaa..haaaa..” kami tukaq balik la buh nama kami…. Xpalaaa. Syaza xmo tolonggg.”

“ISH. Bukan xmo tolong, the prob is, da byk sgt kje nk buat. One at a time la syifa!!” – dalam hati mmg lega gila I’m not the treasurer. Hhaha.

Itulah kisahku di ari khamis. Kisah Berjaya mengatakan TIDAK. Hahahah. syifa juga tlah menyerahkan jawatan beliau kpd Malin. HUHU

Post orientasi ari JUMAAT, SABTU. Akan datang. Syukran J

Merentas Desa?

Sunday, January 24, 2010

Assalamualaikum.

Abah demam... pastu Apiq lak.. n then ari Jumaat berjangkitt..
tahun last nk merentas desa, tp x berkesempatan.
mak xbagi g skola. h0h0h0..
aliaa p0n x bg g. hahaha.

tp nk g je la. jalan ke~ kan.. gp0n mse tu xde la panas sgt... malam seblom tu kalo letak tl0r p0n separuh masak pe... wat breakfast. gahaha.
mak ckp siap2, kol 10 g klinik. tp kol 7.10 wat keputusan last minute, nk g skola. duduk2 ke kan~
ramai gak org demam~ musim kot?

cikgu suh wat stretching.. xlari p0n tp sibuk je nk stretching gak. wakaka.

then lepas upper boys, lower, upper girls, lower..

then tce jamie ajak teman jg checkpoint 15... adilah din p0n nk ikut gak dia xmo lari~

tolong tce kira duit ape tah 4 english activities. alang2 duit ada banyak lagi~ dah pringkat zon, klompok etc sume xde da kan... ce nk wat gmpak2 lah aktiviti dlm skola...

hari tu, SKPokok Sena n SMKPS p0n merentas desa gak.
sambil tunggu tu tce story memacam. ahhaha lawok22. :D

then dlm dekat2 40mins camtu, nmpk kelibat lembaga berbaju biru basah kuyup then adilah kata~
"wey! da ada yg sampai da!!"
pjan razeif ghuponyo osmann~~ osman~~ ahhaha :P
then nmpk er. fariq ke?ha, dia la kot.
then nmpk cejat.. tce jamie amik gamba as dia Omar yg pertama~ huhu

Papat WANITA pertama~ then diikuti dayah [sbgai penyokong setia].. hahah :P
pastu nmpk farhanaaaaaaaa~~ no 7.. wuu. semangat2. tahniah! :)
mcm2 ragam ada~
kaki saket la. nk tercabut la. xleh jalan la. nk pengsan la~
anis! ha~ anis mmg nmpk cam nk pengsan da la~~ tp dia nk troskan gak. tau2 je dia pengsan kat garisan penamat.. huhu.
xpe, pengsan berbaloi.

penat lagi nunggu eh dr jalan 7+ or 9+ km...... huhuhu
nk kne tunggu sume org abes br leh gerak.. huhu

then penyampaian hadiah~
huhuhu. time Ali menang je, sure rse cam nk pekak je tlinga ni.. adooii. hahah gle semangat. tgk Osman, humble je. wakakka.Omar ngan ala-mexican wave derang~ xlupe gak tongkat~~ huhu.. Burn p0n ..

then no 4, ABU BAKAR [suprisingly - musuh tradisi Omar] then OSMAN, pastu ALI n OMAR, hofkos. huhu
alhamdulillah. tahniah sume. tahniah. track thn ni panas x????? :D:D

paling best. xmerentas desa pon leh turun 4kg. wakakkaa.teringat dlu mse form 3 susut sbb demam. tp sementara waktu jela. pastu naik balik. ahaha.

pastu kne g gotong royong bersihkan kelas. tp sbb kata ada mesy badar kan, cam, bahagia la kan xyah kemas kelas~ tp, tu la. len kali btolkan niat. cg yati kol ustazah, ustazah ckp g cuci tingkap dlu, lepas zohor br ada mesy.. huhuh

sibuk ngan klas sampai xhengat nk inform kat org lain.

abes mesyuarat. balik. panas balik.tido. bgun2 tgk Atok Ali [xde kene mengena dgn mana2 rumah sukan] ad kat umah. bangun, salam atok, smayang asar, tido balik... hhuhu.. trok tol.

hari sukan nnt on Monday. tp kak solehah ckp, kita mesti cergas~ yaah. yaah~ jom cergas jom!! :)



ha!!!
kan selama nk duk Q kat toilet kan... da la 1 toi je leh gne! so ari tu try la tgk changing rooms kat sebelah PKP.... igt kot kunci. aliaa try pusing.
BOLEH BUKAK!!
masuk. ada dlm 10 kot toilet siap ngan jamban duduk + flush!~~~~~~ lengkap~ air sume aada~~~ npe xbg guna??? mengapa??~~ mengapa~~~ tp kesian PKP laki nye washing room kunci. wakaka. pastu aircond kat PKP p0n ustazah azizah ckp Bonda xbagi guna. errrk. baik xpayah buhhh. huhu.. barang elektronik ni, self-destructive tau x kalo xguna. huhu


takziah buat Azam n sorang lagi, f3 for losing their fathers. al-Fatihah.

AFIQ... DAN SYAFIRA.

Monday, January 18, 2010

k. Tajuk mengandungi sdikit unsur kontroversi.

npe ngan diorang?
ha~
tatau laaaa~

korang wat pe weyh smpi dpt pengiktirafan utk bergandingan jadi title blog post...?
haaa~~
pk kan pk kan~
muhasabah jappp~

ahaha

tapi xpe, sila bersangka baik. langsung xde kaitan. huuuu.

utk afiq;
AFIQ AZIZI OTHMAN.
BILAKAH MASANYA ANDA OFFLINE???????????????

PERSOALAN YG TIADA JAWAPAN~

HUHUHH

ok. selesai bab afiq. hahaha. [gurau2 >;D]

SYAFIRA.
EID MILAD YA SODIQOTI!!
WAA~ ada suprise party tadi kat kelas~~ huhuh..

mak syafira dgn berbesar hatinya telah mengadakan 1 surprise party buat anaknya yg telah berusia 71 tahun...... wa. tua gle.
ada pizza ada ayam ada sarsi, xlupa juga ada nasi goreng NATASHA AS-SAKINAH daaaan... ada ketul2an ais yg kemudiannya diselerakkan 1 kelas utk dijadikan rink utk ice skating. hoh. ini kerja WAFA TOGE a.k.a BUDAK TERTEKAN SIREN.... dan IZZATI AFIQAH yg mulanya cool tp kendian dia p0n join ice skating.

kelas 5IR teramatlah bising dgn sambutan hari lahir tersebut~
dan ironinya, yg bising tu sume naqibah2 belaka. h0h0h0h
sampai SUWADI, SYIHAN dan FIRDAUS p0n tkot nk masuk klas. hakk4.

sakit perut lepas makan gelak gelak gelak.

SYAFIRA bukak lagu2 korea pastu MARYAM, AAMINAH, FARAH LIYANA dan sekutu mereka menari ikut rentak walopon ADILLA terus teguh mempertahankan lagu kegemaran beliau, GEEETAAARAN JIIIIWAAAA ....ayat pe ni? huhuhu

TASHA dan ALIAA found their titik pertemuan [?] dgn lagu FIREFLY. hoh.pelik2 btol. ALIAA da langgar pantang utk xminum air gas dengan meneguk beberapa cawan kertas [warna putih] berisi air gas dgn ketul2 ais. uuuh. nikmat. ALIAA menyerah kalah. huhuhu

xpayah cite panjang. kalo cite panjang homework menangis sbb xdisentuh. tp it was such a memorable evening.

waktu da nak balik, SYAFIRA cakap "annyeonghi gaseyo"... [bye]
then ALIAA ngan muka xbersalah, ckp,
"PANGAKO SAYO???" [drama filipina satu ketika dlu]
pastu berterusan....
SYAZA pula berkata
"nasib baik x SEMANGKOK SAYOOR"
SYIFA plak..
"xp0n PENGANGKOT SAYOORR"
h00000000

NGARUT2...ASTAGHFIRULLAH..
huhu

may ALLAH bless u, dear SYAFIRA. moga panjang umo. dimurahkan rezeki. berjaya in whatever ur doing... dpt suami soleh. anak soleh n solehah. cucu cicit p0n soleh2 solehah2 blaka. amiiiinnn... [ADILLA p0n nak. doa kat dia sama]

ya. post ini amat menyakitkan mata dan hati serta perut jua limpa pencinta bahasa melayu baku merangkap pembenci perosak bahasa. terima kasih. huhuhu.

wassalamualaikum.
[POST ORIENTASI DITUNDA]

ORIENTASI F1 2010 - DETAILED. PART 1

Saturday, January 16, 2010

[CERITA2 BERDASARKAN MY POINT OF VIEW]

ISNIN [4th January 2010]

Hari pertama perhimpunan pagi tu for this year. Tgk adik2 form 1. Pendek2 je. Eheheheh. Tp ad yg tinggi owh. Huhu… k. petang tu p0n mula lah orientasi. Katanya tepat 3.30, tp stat lambat jugak. Ari isnin form 5 balik kol 3 lebih. Terkejar2 nk solat lagi, makan lagi.. cenggituh la.
Stat ngan pencarian fasi.
Jengjeng[partner faci] datang lambat… adik2 tu sume p0n mencari la akak2 atau abang2 faci diorang yg menjawab YA kepada sume soalan yg diorang kne tanya.
Mcm in our cards, for group 13,
- Asal Melaka
- Suka biru n hitam
- 1 Ibn Sina 2006..
Jeng2 nye klu x igt lak .. It took our group a while to find us; padahal ktorang duk kat dewan je. Mesti diorang da lari g carik kat surau la padang la. Hahahahah. Kujam kujam.
At first I thought nk duk je kat atas pentas tu.
Tp dlm sekelip mata dewan kosong lps Aliaa bg arahan suh mula g cari .. sume lari .. xikut pintu kanan, ikut pintu kiri. Xikut pintu kiri, ikut pintu kanan. Hahaha

SO. Ktorang p0n duk dlm grup. Kat hujung dewan. Taaruf sorang2.. bincang nama kumpulan, cheer pe sume.
I don’t know why do they love to pick on Yusuff.
“Kak, sy tau nak buh nama pa kak. Yusuff Taiyoob”
Hadoooii~ since that day the girls akan panggey dia “Wey, taiyoob.”
UCOP SANTORIAN la.. ape la. Haah. I can see, he got looks, anyway. Haaa~ suke la tu..tu yg kacau2 tu. Hahahah..

Cheer ktorang xabes2 lg bincang padahal da ad byk grup g present kat depan.
Haziq got ideas tp cam malu [first day].. Aina, Izzati n Balqis were rather quite. Ana, FL n Lyana .. pergh. Xboleh duk diam. Huhu… punya lah gelak ngan derang mse nk wat cheer tu.. sampai 1 time tu xsedar p0n tengah azan. Group lain were very quiet, n Marwan said
“Kak, boleh buat camni x?” [sambil tunjuk yg buat peace at the corners of your eyes tu..]
“Buat je, akak xkesah korang nk wat cmne p0n. mcm ni ke mcm tu ke…” [ngan gaya siap]
Pastu gelak2 lagi.

Then prasan ada sorang adik ni duk pandang semacam. Senyap la kejap..
“Haiya ‘alassolaaahh~~”

OK. Ehe. Azan. Npe korang x btau akak~~ huhu..

ada yg ckp dia xnk bagi kjesama sbb lapar. xmakan lagi. mse ni la gunakan ayat
"akak p0n xmakan lagi dik.."
hehe~ so, kalo xnak adik2 korang bg alasan lapar, laparkan diri anda. ahaks.

Then..
g solat n baca mathurat.
[dari ari first sampai la akhir, xpnah bkesempatan solat asar jemaah n bce mathurat ngan diorang sbb Q kat toilet pnjg. huhuhuhu]

pastu msuk dewan balik kot. balik kol 5.30, so ada lah "sepatah dua" kata from facis... xberkesempatan nk buat school tour pon.... n ada 9 grup kot x present cheer lagi.
rantai biskut as wadiah p0n xdpt nk agihkan lagi sbb technical prob.

akhir majlis; nasyid Asma' Allah n tepuk2 tangan..

b4 balik, simpan paraphernalia 4 [los n faun] bawah meja. just in case emergency...tetiba nk guna esok ke... [my game is on Wed]

kepenatan yg amat. esok ada test Bio. xbaca buku lagi. bagos. tido malam tu. tahniah, syaza.

SELASA [5th January 2010]

Yu datang kelas. [dalam keadaan separa sedar. haish. time form 5 rajen sunggoh separa sedar dalam kelas. huhuhu]

Yu tunjuk kertas tentatif... yg dah diconteng2 ngan arrows.. sambil menerangkan.
"Esok ustaz Halim dan ustz Azli xdak.. boleh kata semua cikgu terlibat ngan mesyuarat di ... [mne ntah]... jadi kita terpaksa bawak yg ni [tunjuk kat slot ust halim n ust azli] turun bawah dan yg ni [my slot - los n faun] naik atas...."
mse tu nga blur lagi.
"ha?"
"[ulang ayat tadi...] game ni .. game anti kan? .. anti bawak x barang2 dia?"

heh. alhamdulillah ada bawah meja~ bagos syaza, bagos. [l0l]

then b4 balik tu, Aliaa, Aiman J n Yu bincang lagi. Kalo x, game Aiman [pemberita 15 kepala] b4 balik, tp swap ngan mine.. sbb Yu ckp dia nak buat school tour ari tu gak. since my game demanded them to go around the school, considered tour jugak lahh..

ha. pening x baca? pening lagi tgk jadual tentatif yg terpaksa alter byk kali..

so, lepas solat zohor, makan, mula ngan slot AIMAN.
seriously, sgt kelakar. huhuhu.. my fav - pasal unta terbang tu.
4 those yg xtau, Pemberita 15 Kepala ni...
1 grup tu, dpt 1 situasi, sorang kena cakap 1 perkataan... n ada sorang akan catat. bg masa dlm 5 minutes kot, tengokla cerita berenti sampai mana. kalo dpat budak2 yg mereng2 belaka, mereng2 lah citer yg terhasil...

my grup dpt RoMPAkan di Bank.. ttiba masuk Masked Rider lah... Brothers lah.. marikh la.. tp mse ni mintak tolong Aliaa observe... since i couldnt find Jengjeng n i was busy with the Rantai Biskut..

then g sume kumpulan kne g present their BERITA. adoih. lawak2. walopon ada yg perlu ditapis. huhuhu. T-T... ad 5 grup lg kot xsempat present. da lambat. 5 lebih da waktu tu.
mereng2 sume from banin lah. banat ckp
"di".."yang"..."lalu".."dan".. etc.. segala nama game ke hero ke kartun ke ape ke.. tu kje banin lah.

then abes tu, g solat... Lina ckp..
"Chaje, mathurat xde kan?"
"eh? nape?"
"tatau. Aiman ckp da xsempat.."
"o.. ok."
Aliaa ckp Yu yg btau kata xsempat da nk baca mathurat.
Tasha ckp "kita orientasi knalah islamik.. mathurat 5min je p0n.."

masuk dewan balik 4 los n faun. igt kot balik kol 5.30.. so, tinggal lagi 10 minutes la wktu tu. i t0t xsempat da la nk main ni. rupanya balik kol 6...

game yg patutnya bagi 30mins utk main, dipendekkan to 15mins only..
byk grup yg xde
Tasha ada btau yg patut tunjuk 1 denda so that they know we were not just saying.

so grup yg habis lambat, kena nyanyi lagu NegaraChe'... mse tu ramai parents da tunggu da. spe tah ckp; dlm tentatif tu sniri ada tulis balik kol 5.50..
lepas da denda, biasalah, akak2 ni sume ad je benda nk cakap.

aliaa ckp sal pengurusan masa... diorang bergerak lambat. mcm da jd budaya kat irshad, kata kol 3.30, dtg kol 4... camtu la... then Aliaa suh derang janji utk datang awl starting esok. datang SHARP !

n stat dr tu, Tasha didik derang to say "insyaALLAH" bila org tanya
"boleh ke x????????"... jgn jadikan "InsyaAllah" mcm org salu buat... cakap "insyAllah" sbb dalam hati da ada perancangan utk xnak tunaikan whatever we are supposed to do..

"insyaAllah" patotnya jadi jaminan yg kita akan buat something xkira atas apa cara sekalip0n, tp mentaliti org melayu, akibat penyalahgunaan kalimah ni seniri, orang nmpk bila kita guna "insyaAllah", kita xsungguh2 pon...
"esok datang tau."
"innnnnsya-Allah" [dlm hati, aku ckp insyaALLAH je, aku xjanji...]
i saw ada biskut yg da jadi habuk da. XSAMPAI BAPER JAM! ckp la sikit apa fungsi biskut tu.. as amanah.. amanah kecik je... baru suruh jga biskut, amanah yg Allah bagi utk kita bpgg ngan tali Allah lg besar... ugut la sket kalo drang pecahkan biskut tu, mcm tu la pecahnya hati akak2 n abang2 tgk adik2 ktorang xleh jaga amanah. ntah derang kesah ke idak. ahahhaha.

then adilla lak ckp sal CEKAK BAJU... xbg bukak cekak..
apa fungsi cekak....
"spe yg xbercekak tu, cekak sekarang... spe yg x cekak lagi tu.."
-fasi2 pompuan lain yg nyebok - "AKAK CEKIK"
ahaha.
adilla sambung
"....cekaklah."
HUHU.

then aiman da tunjuk signal time's up da. Aiman buat kesimpulan n refused nk bagi Aliaa pgg mic lagi.. nnt meleret2 lagi. ahahha. nasyid asma' Allah .. then aliaa suh tepuk tangan cam semalam..

malam tu penat lagi. TIDO AWAL LAGI MALAM TU. HAH. BAGOS BTOL.
TO BE CONTINUED. GLE PANJANG LAGI CITER... RABU, KHAMIS, JUMAAT, SABTU XCITE GI. AHHAHAHA

rapuh.

Thursday, January 14, 2010

berat. berat. rapuh... rapuh. sangat. rapuh sangat.
tunggu masa nk patah je~ huhuhuuuuuuuuuuuuuu~~

i don't like what is happening to me right now~
i do not deserve all those. they are too much; waaay too much.
i'm not what people see.
i'm not what people think.

but when i come to think of if, these happen as the asbab for me to change for the better.
but ALLAH, i am vulnerable, really~

guide me, oh God, pleasee~

[done luahan hati.]

[ mode rindukan orientasi ]

ish! balik orientasi ari tu rse cam nk tulis je pe jadi! best sgt! [rinnnduuuuuu suasana orientasi ari tu~~~ sayaaaang adik2 sume~ huhu..] tp ........... been really bz lately. skang p0n tgh menaip separa sedar~

nantikan kemunculan post yang teramat panjang pasal orientasi in a while~ :D

sekolah sekolah sekolah!

Thursday, January 7, 2010

Assalamualaikum.

Pejam celik pejam celik,

i'm getting bigger [physically] HAHHA.

kay. bukan itu pointnye.

i'm in my senior year.

i guess i'll be the only one in my siblings (kalo syabil xmasuk irshad) yg jadi FULL IRSHADIAN. =)

keinginan nk tukau skola tu mmg ada, byk faktor pendorong utk BLAH dari irshad. tp mostly masalah jiwa. so, mcm xberbaloi jeh kan.. tp tingin gak jmpe kawan baru. muke same je tgk. ahhaha =P

then rasa serba salah dgn kata2 sorang cikgu yg kusayangi [n bbrp sebab yg xdpt dinyatakan] tlah menyebabkan "Azam" nk blah tu terbantut. ALHAMDULILLAH XDPT TAWARAN. LESS DILEMMA. hahahha

eh. melencong kot.

classses, so far so good. walopon terpisah ngan hafi ~ [im scareedd. xnak sejarah itam berulang. no no no. dowan dowan dowan] .. tp hafi cakap.. "insyaAllah, xjadi apa la~~.. hafi p0n takot gak.. sama2la doaaa.."

huhu. subjek2 p0n ok2 je [so far]... chemistry je a lil bit SANGAT confusing stat dr topik2 form 4... rse cm nk nanges je tgk org len paham gila2 n i was like "what?" n "huh?"... buku teks jgn ckp lah, terlalu simple n that means, kne rujuk reffie. bace banyak2 kali p0n im still in the dark. i have a very hard time in memorizing certain things. huhu.

moga Allah terangkan hati ni nk bg ilmu senang masuk~

then, for the first time ever in my life, awal2 pagi je bukak buku.....................................

sbb? heh. sbb malam seblom tu OFTEN, tido after a few, very few hours spent 4 hw [sbb penat orientasi. ahhaha =D]

so. dah 4 hari skolah, means, da 3 ari orientasi.

orientasi byk xjalan ikut jadual sbb masalah masa.

adik2 pon xtepati masa, senior apatah lagi. EH. TERBALIK KOT. [ah. sme je. 5+2 sme je la 2+5]..

huhu.

tgk la, nnt akan kuceritakan 1 per 1 kisah orientasi..... insyaALLAH, andai hayat masih dikandung badan...

budak2 pompuan tgk sume cam saiz model je. ahahhaha. exaggerate kot . :P.. sume tinggi n kurus2 je.. budak2 laki comey je pendek2 skang ni. esok lusa tinggi ya amat..huhu


till then. wassalam. :)

2010

Friday, January 1, 2010

assalamualaikum.
2010?
oh. mengapakah?mengapakah?
dekat2 nk bukak skolah cepat benau ngantuk!! kol 10-11 da off! hoiyoo. homework wey, homework! hahahah
syaza..syaza...carik nahas. carik nahas.
huhu

2010? celebration?? xde nye~ tido lepas isya', bangun untuk subuh.
konon nk stat wat folio hadith, tp kamera (amik gamba page2 hadith from redspot, sohih bukhori jilid 4, muslim jilid 1. ngahahah)...
smlm stat la buat 1, skali batteri abes, letak tepi. tido.
pagi ni, carik camera xde. tanya along, along ckp ad kat atas. heh. nnt la. petang japgi ke.. huhuh.!!

azam thn baru? xde kot.
H0H0H0H0.

m just praying that Allah will guide me all the way through this new year.. for a better days ahead, insyaALLAH. aamiin.
 
Design by Pocket