Ziarah

ATTENTION : You will need to click on the title of each article to read the full post, yang mana rasa macam tergantung..

PART 4. Petang dan Malam Kebudayaan..

Monday, February 1, 2010

HAHAHA. APE LAH KJE POST BERPART-PART. tah org baca ke tidak kan. tp xkisah p0n. its for my own reference in the future. nk terguling2 bila baca next 5-10 years ke kan.. like im doing right now - baca blog lama2. ahhaha.. ok. moga2 dipanjangkan umo.

troskan.
petang jumaat.. pendaftaran asrama. faci sume 1 dorm. [pompuan, pompuan. laki, laki. arap maklum]

aktiviti Lina kot burnt sbb Cg Shakir n Cg Shimah took the opportunity nk bercakap kat depan. h0h. pa pe la. cg ckp pe tah. pasal buat2 cite kne culik la tu la ni la. pastu alih2 cikgu kutip duit lebih rm10 + handphone. hoh. kesian.. ehhe. kujammm. ◤(¬‿¬)◥

k. abes je cekgu membebel..eh. menyampaikan amanat..(¬‿¬) Lina mula ngan aktiviti beliau. pe nmenye? yg tau men tiup2 belon..
sound effect: fuuuuuhhh ... ppprruutt. fuuuuh ... pruuut. [pk bunyi belon je. bukan mnde lain, arap maklom...]

main dia mcm ni.
[perlu diterangkan ke? terangkan je la]
budak laki baris , bertentang ngan dak pompuan.
then. setiap org dapat belon. kene tiup n lepaskan belon tu. kat mana dia jatuh, kutip balik, tiup samppaaai dapat menyeberang. spe tah tego, suh ubah position .. sbb takut berlaga laki puan..

pastu. kesiaaaan je tgk adik2 yg xdpat nk men tiup2 belon ni. sebeeek je muka.
then, ada aktiviti namanya SAILOR.

mse ni la Yu panggey faci g blakang tirai. (¬_¬) bincang pasal malam ni.
we had to choose either one ; BIRTHDAY SURPRISE atau MUHASABAH.
xleh ke wat 2-2 je?
asal nk pening2??

then Yu ckp mcm xsedap je lepas muhasabah tetiba surprise bday, gelak2 balik. heh. pastu dia ckp pasal masa la ap la kan.

tasha ada btau pasal muhasabah tu mse cuti dlu. at first i thought waaaay too early, tp tgk balik keadaan, boleh gak, nak buat utk drang. NAK NAK NAK! hahah.

tgk muka Aliaa kepenatan. since dia da carik da senarai nama adik2 yg lahir on January, pastu tetiba kne pilih lak. alamak. sian plak. i want both! tp ikut pihak atasan la. mse bincang tu, asek2 pelankan suara tkut adik2 tu dengar.

AT THE SAME TIME,
game sailor tu macam "simon says" la.. ada SAILOR, CAPTAIN, pe lg?
xdpt nk menikmati kebest-an main game tu sbb abes2 bincang je tros g solat asar.
ape kesudahan perbincangan? ad la mane leh btau. tunggu cite malam japgi. ahah. [poyo jeh.]

abes solat, kne bincang 4 malam kebudayaan.
bebas. SUNGGUH TIDAKKUSUKKAAA BEBAS. I NEED GUIDELINE. KALO XBLURR CMTU JE LA. haha. tp xpe la, menajamkan minda.

bawak adik2 terchintun g astaka padang.

[----------korang leh skip part ni utk baca tros part mlm kbudayaan---------]

[i personally loooveee this moment].. time tu nk hujan.. mendung2 lagi..... sejuuuk... angin sep0i2.. [den bukan steinbeck nk cite detail2 cam The Pearl].... waaa. best.

kumpul. WHERE WAS JENG2?? ntah mne la mrayau..
then nmpk jeng2 tersengeh2. org lain da stat blakon da. i heard bunyi baby nanges la pe la.

then.. ada tazkirah rengkas sket ngan adik2 ni..
ye ah. banyak nau masalah ..

biasalah. akak tego adik. [it was certainly not how i tego2 my brothers. HAHAH.]

er... we took about 5mins of their times nk membebel jap...

i told them bout ikhtilat laki dan perempuan... ckp yg skang ni bukan cm skola rendah lagi da~
then ckp pasal mulut. some people xleh terima what people say, "mcm akak seniri, akak open je korang nk panggey akak chaje bateri ke, ape ke. akak xde hal. tp certain2 org tu, sensitif sket. jiwa dia fragile... so, bjga2la bila nk bersuara. seriously, akk xde hal.."

then jeng2 lak ckp pasal team ktorang xde teamwork.. bebel punya bebel punya bebel....

then..
"ha. da ada idea nk buat apa jpgi kebudayaan?"
HAHAHA. spoil.

diorang senyap..sume cam tension je..
"ALAAA. JGN LA CAMNI.. akak tego sbb akak xske la dgr adik2 akak kne kutuk. akak xske la org cakap adik2 akak wat hal... chiill! mcm mne pecah biskut korang tu [1-1 biskut berkecai] pecah lagi hati akak dengar org ckp bnde xelok pasal anak2 jgaan akak"

xyah cite lebih2. biarlah antara kami je. ahhaha.
diorang gelak2.. tp then senyap balik. HAISH.

pastu.
"Jeng, tau x, ada 1 hadith, kalo x silap. dia ckp manusia akan bergerak pantas kalau dipaksa. so, cmne jeng? rse cam nk memaksa x??"
"JANGAN KAK. JANGAN ..."
"xde2.. ktorang nk jalan2 japp.. dlm 10mins lagi ktorang dtg, make sure at least ada 1 idea utk dilakonkan.. at least 1 je.."

ktorang p0n dgn kejamnye g jalan tgk grup lain. ahhaha. 10min pastu, dtg balik. ADA PON IDEA!BOLEH PON!! bru nk stat praktis ngan derang, aiman cakap "chaje, jeng! time's up!!" .. kaco jeh.

huhu...

[-------------------------------------MALAM KEBUDAYAAN-----------------------]

lps solat maghrib, praktis persembahan.
then solat isya' n malam kebudayaan p0n bermula. HAHAHA.

ok. nk cite 1-1 mmg payah. tp most of them, idea derang orientated dalam kawasan skola, cikgu2, budak2 nakal, wonderpets, upin ipin, mende2 tu la. [tmasuk grup 13.. huhu.]

persembahan yg paling segar dalam igtan, grup farhana. BRRRRRRR.
ahahha.
derang gabung macam2 iklan.... termasuk iklan coke. pastu ada persembahan boria... GLE SEMANGAT. MUSTI BEKAS WAKIL SKOLA AH. hahaha. yg ikhwan facinye bagos btol g selit "brrrrrrr" dalam boria derang. mmg klaka abes la..
xtahan je tgk.
huhu

CONTOH:
"boria miskin kaaayaa..."
"BRRRRRRR"
"kami persembahkaaaann..."
"BRRRRRRR"

stat ngan faci laki, then the whole dewan terikut skali. hahaha.
ADOOOI.

grup last skali, grup aqilah. cite sedih. mak spe tah ningga. aqilah leh masuk drama nih. ahhaha.
tahniah to everyone, tahniah tahniah. sayang korang. huhu

abes tu dlm pukul 11.30 gak la.
thennnnnn...

acara kemuncaknya p0n bermulaaa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[SAMBONG KENDIAN AH. ]

0 org bernyanyi riang.:

 
Design by Pocket