Ziarah

ATTENTION : You will need to click on the title of each article to read the full post, yang mana rasa macam tergantung..

Amanat.

Saturday, February 5, 2011

Salam Alayk. Ok, bukan saya x ambil kisah pasal apa yg jadi kat Mesir skang, cuma sy sendiri baru tau masa balik hari tu, n sebagai sorg yg kurang rajin membaca, i know nothing but people are currently in danger. Moga Allah lindungi sahabat2, senior2, n saudara2 seislam di sana, walau apa pun yg terjadi. Amiiin.

So. Cuti PLKN berakhir esok bagi pelatih bukan Cina Kem Damai Park Resort, Merbok, Kedah.

Jadi, bagaimanakah telah saya manfaatkan cuti yg once in a blue moon ni?? hahah

Yang pertama2nya!!

Balik umah, memanfaatkan setiap masa dan ketika dengan melayari internet! waaaah, nikmat. hahahah. tapi, sedih btol lappie top top warna merah menyala tu rosakkk. virus. INI MESTI KERJA MATBIL.

ni la masanya nk tido lewat2 tanpa sebarang perasaan takut walaupun apiq tgk cite ngangkung kat atas. hahaha. balik plkn, i'll make sure b4 i fall asleep, i must not be the last one!!
malam tu jugak, kira2 baju batch. waaaa suda siaaaapppp. then pack yg mana nk deliver kat farhana, tp kita hanya merancang, Allah menentukan, din get to meet farhana the next day laah. huu~

kemudian, esoknya sy ke sekolah utk menceroboh! hahaha dorg kena berbaris kat depan astaka asrama~ i hate kawad, baris2 thing.. tah amende la duk bg command ke kanan pusing, tukar langkah, senang diri, haiiish. xde motif.

then then then. g tgk dak bahas kat dewan, tajuk bahas "PLKN MEMBENTUK JATI DIRI". HUA HUA HUA. but i guess it's true. . . depends.

pastu g starlite room , tgk dak2 debate pulak, i wanna see mock debate, tp dorg x abes lagi, n everyone was reading novel!!! pastu the f4 were talking bout BIO. like, whaaaaaaaaat?
hahaha. pastu jumpe Sir Said for the last time, perhaps.
ohh, i was wearing our batch tee, boria dengan Aliaa. haha. WE EVEN HAVE THE SAME SHOES!! Brand sama, jenis sama! cam x caya. hahaha. instinct, people, instinct. haha

ok2. done yg tu. anyway, irshad changes a lot. Well, like i said, things will never be the same, but memories shall remain. :)

then, the next day pergi Family Gathering kat Ulu Paippp.
mandi mandaaaaa. ho yeahhh.


macam biasalah, bila gather ngan lil cuzzins, byk ragam dorg kan.
Sofwan makan bahulu ikan, bentuk ikan ok, jgn pk bahulu tu buat drpd ikan. ada ke? oho, melalut.
ha, "Wan, wan nk bg ikan tu berenang ke?" dia gelak2 n then he said bg dia berenang smpi hujung, pastu lama2, dia lembikk etc, lebih kurang la.
"lama? brapa tahun? 100 tahun?" i said.
"hahaha . masa tu kita da mati daa" he said.
"ye ke da mati? ada org bleh hidup lagi" i said.
"memang laaaa. boleh hidup lama, TAPI? TAK KEKAAAAL".. omg so cute!!!! hahaha

guess his age? .........
he's......................................................
eight! huu. kecik kan?


oh cukup2 la buh gambar, too many. mak upload byk da kat fb. huuu ~

thhheeen.
we went out again, i tag along my brothers n cuzin Am .. katanya nk g tgk Green Hornet 3d n main bowling.

so masa dorg nk g beli tiket, i went n bought 3 large combo of popcorns n drinks la kan, sekali x jadi!! ahhahah. buek ponek den boli yo~ sbb seat dia jauh2, xde yg 1 row.. =.= g ngan Yan, Adik, Am, Udin n Wani.

so, g men bowling ahh. dorg kata no outside food, ada haku kesah? ahaaaa. berterabur popcorn kat situ. bahaha. *tapi kitorg kutip balik ok, skadar yg termampu. xD*
p/s: Wani amek kasut saiz TIGA. hahaha. bayangkan betapa keciknya dia n she's of the same age as ours! ahhaha

score x yah tanya laah. but each of us managed to get strikes. wakkakak.
balik quite late, singgah beli food lagi. abah da call da kol 12 lebih, "ni apa lambat balik ni? balik cepat!" bahahah.

then the next day g shop for barang2, stok2 makanan n minuman utk dibawa pulang ke kem tercheeennta ngan abah, apiq n wani.

saya turut meluangkan masa saya dengan mengkhatamkan blog kawan2 saya. ahhaha. ohhh, n xlupa juga YOUTUBING! mana bleh lepasss~
haha.

...
dan begitulah sy menghabiskan cuti PLKN saya.
esok, saya bakal pulang membawa diri kembali ke kem terchenta tersebut, kembali bangun jam 5 pagi dengan deringan "BANGUN. BANGUN. BANGUN, WIRA DAN WIRAWATI MUSLIM. BUAT PERSIAPAN UTK SOLAT SUBUH BERJEMAAH. BANGUN. BANGUN. BANGUN."

kembali naik turun bukit . . . dan bersedia utk next activities. antara activities im looking forward to are FLYING FOX, RAKIT N KAYAK, M16!!! haha

o yeah, n results are coming out. Sir gtau, English paper by the end of Dec, dorg da habis mark dah!! huuuuuuuuuuuuuuu~
ya Allah. May You grant what's best. yg terbaik di mata manusia xsemestinya yg terbaik bgiMu ya Allah.

ok la. panjang sudahh. gtg. Salam Alayk. See you in a month plus. ;) kalau panjang umur.
Yan talked on the phone
regarding tickets to Maher Zain's concert.
He turned his head and looked at me.
"Adik aku? PLKN."

=.=

PLKN MERBOK?

Tuesday, February 1, 2011

ASSALAMUALAIKUM.

FIRST FEW WEEKS,
RASA SANGAT
BODOH.

That was just what u have to feel when u were not that strong to stick to ur principles.
stupid all the way.
tears all day and night.

"kte tau benda tu xboleh buat, tp kte akur jugak? siapa lagi superior? dorang atau Dia?"

what i learnt so far, BE STRONG, STAND TALL TO WHAT YOU BELIEVE. PERSETANKAN MULUT ORG.

"SELIMUT"
sabo je la. =.=

well, kalo fikir benda ni je, mmg xleh hidup la kat sana.
bila dah dapat cukup semangat dari family and friends, knowing for the real fact that He is always there,
boleh jalankan aktiviti mcm biasa.

pekakkan telinga,
pasakkan istiqomah.

PLKN ..
biah yg amat berbeza made me miss and appreciate the biah in Irshad so much.

fullstop.
 
Design by Pocket