Ziarah

ATTENTION : You will need to click on the title of each article to read the full post, yang mana rasa macam tergantung..

Qulilhamdulillah.

Friday, May 11, 2012

Alhamdulillah. Tsummalhamdulillah.

InsyaAllah, semuanya dah selesai. Tinggal satu je lagi hari penting - External Portfolio Day, where otai2 kat KAED Gombak turun padang and assess us for streamlining.

Environmental Design
Portfolio Day
10/5/2012

Alhamdulillah, this is unofficial but I got A- for my ED. . . though, Bro Samsul said I am downgraded for GC2. Was cool at first cuz I know my colouring sucks and I don't feel like I deserve the grades that I already attained. But when Bro said it was because of the lack of redoing for my technical exercises, that, struck me for a sec. I redo things, tp yg B+ ke bawah je. Dpt A and A- for most of my technical drawing so I don't feel the need to redo things.

Graphic Communication 2
Portfolio Day 11/5/2012

Ayu was there to back me up..
"Saya rasa dia redo lagi banyak dari saya , bro.."
"Label tak yg mana redo?"
"Label, bro.. siap besar-besar lagi dia letak.."
"xpelah, benda dah lepas, kita lupakan .. "

Anyway, biarlah lecturers terlepas pandang ke apa, insyaAllah this is from Allah and we know Allah is All-knowing, Allah knows what is best.

Ramai jugak yg taken aback when I said I'm not gonna do Architecture in Gombak.. I'm applying for Applied Arts & Design instead. Hehs. Masa berkira-kira nak terima tawaran AED kat UIA, memang xterasa pun nk go for pure architecture... so the choice wasnt made after being introduced to the life of an architecture student. It was made long before. . . rileks owh, whatever course we're taking, let's go for the knowledge. I don't mind nk tercampak ke mana, believe in Allah's plan. keep praying, stay in faith.

CFS IIUM has taught me a lot. wonderful friends and lecturers. have room mates that are very understanding. Ujian ada je bila-bila, tapi we are tested for reasons..

Lepas ni masing2 akan ke degree masing2. Goodbye. and thanks for the memories :)

I will miss room 129.
Studio Level 3 Mahallah Khadijah.
and you guys, especially.

10 org bernyanyi riang.:

fizie said...

bestnya dia dah habis cfs. boleh masuk gombak nantii~~~~

Syaza Suraini said...

haha, sedih gak la nk tinggal cfs . smlm jlan2 tgk studio kat gombak.. mcm takot plak...

fizie said...

awai rasa takot la skit. lama2 tu mesti muak dah tgk. haha

Syaza Suraini said...

hahah KAED tu mmg dah muak tengok.. dari zaman sekolah lagi asal ada aktiviti kat UIA je mesti tercampak kat KAED..

takut dgn biah. econs mmg kat gombak eh smpi degree pe sume?

fizie said...

sbb tu bangunan yg best pun. haha

yup. tp nnt asasi econs sampai thn berapa tah pindah balik pj as yg pusat asasi satu lg tu dah siap.(lupa nama tmpt tu -__-)

Syaza Suraini said...

ohh. gambang, gampang tah apa tah nama dia.

fizie said...

gampang pun boleh~~~

yup, gambang. budak science akan ke sana tak salah. budak arts akan stay pj. tak salah la. dgq org cerita ja

Syaza Suraini said...

eh knapa?
*googles gampang
oops.
it's not a bad word what... in indonesian~ haha

kiranya yg dlu nilai stay pj, yg pj g gambang lah.. pnah tgk plan dia, nmpk mcm luas je.

fizie said...

haha. tak kata pun gampang tu perkataan teruk. just nak tekankan kpd perkataan yg salah tu ja.

gamaknya begitulah dgrnya

Syaza Suraini said...

haha okehh.

boleh jadi bersembang pulak kat sini wey. hahah

 
Design by Pocket