Ziarah

ATTENTION : You will need to click on the title of each article to read the full post, yang mana rasa macam tergantung..

The box.

Monday, July 30, 2012


"We must think out of the box!"

"But what if what we're searching for is actually inside the box?"

"Then.. just think like there is no box."

Stop and stare.....

Sunday, July 29, 2012

.. stare at the book, looking for the last line you stopped.

Assalamualaikum.

I'm not sure if this is original, but , oh well. Nak share jugak.

Ni idea asal. Double sided, but it's kinda hard to print dua-dua belah perfectly. The adjustment.. So, I decided to try just one side, but can still be used in marking both sides , left and right.

Made the template. Used premade pattern (downloaded from the Internet, I don't spesifically remember where. Just search for photoshop pattern files, you'll find quite a lot) .. Oh, and I printed on photo paper, I need the thickness or else my bookmark will be very the longlai you know..
- Print them out and take a photo of a smiling brother sitting on a messy bed. (Eh tiba-tiba jadi tutorial..:P)
Stuffs needed. Well, at least these are (were) the things I thought I needed. End up needing a UHU glue and a stapler as well. Please use steel ruler, you don't wanna slice (i repeat, slice) your finger off. *Ingat ye, anda-anda yang pernah berdarah di studio. :D

Cut them out. Taadaa! These are already good to go as bookmarks pun..

The white part is meant to be the 'scrollbar' for the arrows, so cut it out as well. Take your time to do this, jangan sampai terkoyak. rugi ink. rugi.
Just in case terkoyak, koyak kan je la sikit, you'll then have a slimmer bookmark.

Cut the arrows. Arrow ni pun sebenarnya preset shape kat photoshop. Guna apa yang ada sudah..

Pair them.
blub. blub. don't glue everything together. Just the top part and the middle part.

It's quite tricky to glue the middle part elok-elok. So, staple them. And play with it, scroll banyak kali to make sure it won't stick to the bookmark. Kalau dah melekat tak guna lah buat arrow ni. -..- Kalau dah yakin kering, boleh la cabut ubat stapler tu. but kalau x cabut pun ok. but just in case you don't want it to ruin your book, cabutlah.

Yeay 1.
Yeay 2.

Alhamdulillah. Ada la aktiviti bermanfaat sikit. ahaha


Gombak.

Tuesday, July 24, 2012

Pre-registration for Semester 1, 2012/2013, IIUM.

اللَّهُمَّ لا سَهْلَ إلَّا مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَ إنْتَ تَحْعَلُ الْحزْنَ إذَا شِئْتَ سَهْلاً

Allahumma la sahla illa ma ja'altu sahla, wa 'anta taj-alul hazna idha shi'ta sahla

O Allah! There is nothing easy except what You make easy, and You make the difficult easy if it be Your Will
[Ibn Hibban]


اللَّهُمَّ الْطُفْ بِىْ فِىْ تَيْسِيْرِ كُلِّ عَسِيْرٍ فَاِنَّ تَيْسِيْرَ ; كُلِّ عَسِيْرٍ عَلَيْكَ يَسِيْرٌَ

Allahumma Tufiltuf bi fi taysiri kulli 'asirin, fainna taysirra kuuli 'asirin 'alaika yassirun
O Allah! Make easy for me every difficult thing, with Your special favour and Kindness, for it is easy for You to make every difficult thing easy


أللِّهُم النّفَعنِي بِمَا عَلَّمتَنِي وَ عَلِّمنِيِ مَا يَنفَعنِي
Allahumma infa'nii bimaa 'allamtanii wa'allimnii maa yanfa' unii
O Allah! Make useful for me what You taught me and teach me knowledge that will be useful to me.


اللهم اني اسالك العفو والعافية
Allahumma inni as'alukal 'afuwawal-afiya
O Allah! I seek your forgiveness and well being (meaning in examination, memory, and concentration etc)


اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ عِلْمًا نَافِعًا , وَ رِزْقًا طَيَّبًا , وَ عَمَلاً مُتَقَبَّلاً

Allahumma inni as'aluka 'Ilman naafi'an, wa rizqan tayyiban, wa 'amalan mutaqabbalan
O Allah! I ask You for knowledge that is of benefit, a good provision and deeds that will be accepted.
[Ibn Majah and others]


اللَّهُمَّ اِنِّى اَسْئَلُكَ مِنَ الْخَيْرِ كُلِّه عَاجِله وَ اجِلِه مَا عَلِمْتُ مِنْهُ وَ مَا لَمْ اَعْلَمْ

Allahumma inni as'aluka min al khairi kullihi 'ajilihi wa ajilihi, ma 'alimtu minhu wa ma lam a'alam

O Allah! I ask You for all the good which is in the present or in the future, which I know and which I do not know
[a comprehensive du'a taught to Aisha by the Prophet (saws)]


Allahuakram..!

Friday, July 20, 2012



I apologise .
Have a blessed month ahead.

What's our excuse?

Thursday, July 12, 2012


He may not understand what's written in the book, but he COPIED each and every single word.
He wants, to study.

What's our excuse to sit back, relax, and give up studying?

You're my inspiration, Muhammad Syafiq Suraini. :)

A very bright boy indeed.

People like him got tiket free ke syurga. Hats off. http://diyanahp0nb0leh.blogspot.com/2010/10/special.html

This is my 500th post! :)

The Chocolate Kek. (Yup, Kek. Kek.)

Monday, July 9, 2012


Assalamualaikum. I have a story. A so-called comic strip I made petang tadi. hehs. memang mengisi masa lapang.

Ada sorang chef. Pakar dalam pembuatan kek dan roti. Satu hari, beliau terfikir untuk conduct a workshop on how to make the best chocolate cake in the universe! For free! :D Ya, maka beliau pun mempersiapkan diri beliau and prepared all the ingredients needed, and detailed the instructions to the audience.
Dapur beliau penuh dengan orang yang berminat nak belajar buat kek coklat tu. Penuh, sampai kat luar pun ada orang menjenguk2 nak belajar. Ada yang sampai berdiri sebelah chef tu sebab nak tengok dengan lebih dekat lagi.
Those learning, banyak ragam sebenarnya. Ada yang sungguh2 salin nota, wouldn't want to miss a thing pun yang chef tu cakap, ada yang sekadar ambil gambar, katanya boleh recall balik langkah2 nak buat kek tu just by browsing through the photos. And, ada yang datang siap dengan video camera untuk rekod apa yang chef tu buat, tapi sebenarnya tak berminat pun untuk belajar. Saja nk rekod. Bila2 nanti kalau terasa nak buat, dia play la balik video tu. Saja je datang memandangkan chef ni agak dikenali ramai, dia tak nak ketinggalan.

Nak dijadikan cerita, masa bengkel tu tengah berjalan, ada beberapa golongan lagi yang tak ada kat bengkel tu. Ada yang memang berminat, but couldn't find the way. They kept searching, still, couldn't find it. Ada yang tolak mentah2, tak berminat langsung langsung nk belajar buat kek coklat tu. Ada yang berminat jauh di lubuk hati, tapi takut kawan2 ketawakan, x pergi..

Setengah jam berlalu. Ada yang tak berminat nak belajar sampai habis. Mungkin bosan, mungkin tak berapa jelas arahan yang chef tu bagi, mungkin ada orang halang view dia, or mungkin dia x setuju dengan kaedah-kaedah chef tu.

Selesai semua, ada yang terus pergi beli barang untuk buat kek coklat, right away.
"Now that we've all the ingredients, let's make one!"
"I knew how to make a chocolate cake before this, but I've learnt something new just now"

Ada yang pulang dengan gembira, ada yang tidak. Chef penat tapi dia seronok dapat share ilmu.

Hahah ok agak awkward cerita ni.

For more of my doodles, find me at instagram, @duudle or webstagram .. http://web.stagram.com/n/duudle .. Feel free to spread and share, i dont really like to put watermark on my stuff, just share kalau nk, n moga bermanfaat.
 
Design by Pocket