Ziarah

ATTENTION : You will need to click on the title of each article to read the full post, yang mana rasa macam tergantung..

Every mile, a memory.

Sunday, March 17, 2013















AAD Ukhuwwah Day, Pastiche : Every mile, a memory. Baru nak berjinak-jinak, nak mula kenal-kenal setiap makhluk satu studio, then then the seniors are awesome, lecturers too. Ahh.

Selesai Projek One - Interior : Compact Living Design.
Terus dapat briefing untuk Project 2 - Industrial : BAGS - Bring Along Goods Safely.

Penat masih bersisa, sambung stay up untuk preparation Family Day.
Had so much fun, seronok tengok orang seronok.

Belum sempat tarik nafas (eh over), malamnya dapat panggilan dari tok ketua kita bincang untuk ke site visit ke kampung orang asli. Jungle trekking keesokan harinya. Selesai, pulang. Kunci hilang. Yeay.

Weekend, macam biasa, belum sempat nak merasa makna weekend bersenang-senang makan kepok sira berlada tengok tv ke apa, but I had fun, alhamdulillah.


Melangkah terus,
mengukir kenangan.


Alhamdulillah for the path chosen, for the road taken. Appreciating every single moment.




Dan esok, progress projek dua. 
Sketches. sketches. sketches.
Minggu ni jugak start mid-term exams.
Ah, assignments jangan lupa. aherherher.

Masih berbatas.

Thursday, March 14, 2013

Assalamualaikum.

*hulur telefon dengan flip cover terjuntai*
*sentuh flip cover*
"dia buat macam .. jijik gila!"

ahh. sorry. mana ada.

I noticed tangan saya banyak bergerak masa bercakap.
Itu satu hal.

Satu hal lagi, I smile a lot too, and laugh. Hari tu kitorang main tiru gaya, "Caje?" "Caje dia geeeelak je memanjang."

Aa cakap, "Mungkin sebab tu orang senang approach caje.."
Alhamdulillah.

But at certain times, terfikir:
Approachable or am I being too loose?

***

Originally ada dalam draft, 14 Mac 2013.

Tak tahu macam mana nk mula.
Hmm.

Hari tu, usrah by Mira, ada cakap pasal Ikhtilat. Note: Usrah ni, mmg underground. Bukan under jemaah mana-mana. Just our little gathering 2-3 minggu sekali, malam2, dalam bilik.. untuk berkongsi2 peringatan, bertukar2 pendapat, and to spend time sebab walaupun satu kulliyyah, masing-masing sibuk dengan kerja. Selalunya buat selepas submission satu-satu projek. Tapi sebab department lain-lain, submission, dateline assignments pun lain-lain, susah nk berjumpa.

Masalah ikhtilat, dalam kalangan kita, dalam bidang ni. Bidang ni, nak tak nak kena bergaul.
Perlu bekerja dengan different gender. Tambah-tambah bila berkaitan design, satu benda yang subjektif. Otak orang lelaki dengan perempuan, lain.
Sebenarnya keperluan untuk kerja sekali tu tak memonopoli mana pun. Tapi, bila pernah bekerja sekali, kita makin kenal thus lama-lama kita rasa selesa borak benda yang takde kaitan dengan design pun sebenarnya. Lepastu
Bidang yang orang lain cakap budak dia sesama budak dia je. Tak kenal orang. "Bebudak KAED ni macam buat universiti sendiri..." Sampaikan memang sesama kita setuju, nak kawen pun kalau boleh cari dalam bidang ni jugak, takut dapat spouses yang tak faham life kita, payahlah nnt. Luls. 

Dah tengok Sebelah Sayap by Mat Luthfi?

Ramai orang tersentap dengan watak Reefqy. Honestly speaking, saya, tersentap dengan watak yang pegang sayap satu lagi.
 
Design by Pocket