Ziarah

ATTENTION : You will need to click on the title of each article to read the full post, yang mana rasa macam tergantung..

The Fault In Our Stars - Troye Sivan (Official Music Video)

Tuesday, May 27, 2014





Bak kata Aliaa dan Makcik Azian dulu, (when he was around 12-13 back then) 

beliau ni ala-ala michael buble..

Orang tamak tak selalunya rugi.

Thursday, May 22, 2014

Nak cerita satu:

A friend said, "Orang tamak selalu rugi. Bagai anjing dan bayang-bayang..." "Buku cerita waktu tadika."

Then another friend, "Zaman sekarang orang tamak untung besar."

One of us then replied "I setuju."

The first one then said, "Saya perlukan contoh bagaimana orang tamak untung besar."

I was about to reply based on the typical tamak dengki mendengki sesama kawan, mungkin untung besar tapi untung tu sementara je yadda yadda when this friend of mine went,
"Tamak melakukan kebajikan?"

oh wow. just, wow.
what a perspective.

***
Terima kasih kalian untuk malam tadi.
Untuk hari-hari sebelumnya.
Untuk hari-hari mendatang, insyaAllah.

The phrase 'Jauh takpe doa tu sampai' means a lot more after last night pny unintended muhasabah moment.
When you look at it dari sudut yang sangat berbeza.
When it's not just jauh sekadar jauh dari mata tapi tahu masih ada.
When you merge, yang hidup dan yang dah pergi.
Isk. Nak nangis. Terus mesej mak abah..

Ya Allah. Entahlah. Nak cerita semua rasa macam kena buat buku je. Haha.
Berterabur gelong macam mana pun tapi ada je the wisdom behind every word.
Konversasi yang pasti akan berakhir dengan doa dan harapan.
Yang bermadah, yang direct, yang berdiam..
Saling belajar, saling mengajar.

Embedded image permalink

Kawan-kawan saya kuat. Saya kena kuat jugak.

I feel so blessed to have our paths crossed. You guys are awesome.

Now tell me how can I ever, move on?
How can I ever, forget those lovely souls Allah let me meet?
Nauzubillahiminzalik, dah cakap kan, tak nak lupa..

"Selagi ada hayat, selagi kepala boleh ingat, kenangan akan kekal terpahat."

 
Design by Pocket