Ziarah

ATTENTION : You will need to click on the title of each article to read the full post, yang mana rasa macam tergantung..

. . .

Sunday, September 14, 2014


"Ada amanah hanya pantas untuk dirimu. Yang jika dihimpunkan atas bahu manusia lain, bakal hancur menjadi serpih kecil di udara. Tak tertahankan untuk menanggung, meski di matamu kekuatan mereka kelihatan sekokoh pasakan gunung, berbeda jauh bbnding dirimu." TC.

Maka terpesan pada diri, jgn dilihat si polan itu "kuatnya dia, tak macam aku." Tahulah kita pun sama kuat. Ok mungkin tak. Kita mmg diciptakan lemah, tapi kita dikuatkan. Dan sumber kekuatan itu, akhirnya sama.

---



Bila berdepan dengan pilihan. Dan keputusan dibuat. 
Dan tak tahu apa benar tindakan yang diambil? Rasa dihantui.

Ada beberapa hal yang dahulunya kuat dibentak, beria-ia saya menolak. Tapi seiring masa, perlahan-lahan mula cuba untuk faham dan terima satu dua sisi, melalui sudut pandang yang berbeza drpd kebiasaan.

Justifikasi yang diberi pada diri, dahulunya sekadar teori, sekarang soalan dibentang depan mata menuntut amali, maka ada lainnya.
Yang kita ini hidup bersama-sama manusia, sebagai manusia,
bukan malaikat. bukan juga syaitan.

Tapi bimbang, kalau semuanya lebih kepada semata-mata mahu mengiakan emosi, memberatkan neraca empati.



tuhan, pandulah.


---

If you can't blow your own, don't go and burst others.



---

Been reminded of a fact, through so many random events and people, things, even - the fact that how highly people see us from afar while we ourselves know that we deserve much (much) lower expectation instead, is a gentle reminder of how immensely Allah hides our sins, way farther away from their view.

Kita sendiri tahu diri kita. Kan. We can be as humble as the lowly Earth and deny the praises totally but a friend once told me, we can always take the good words as a countless shower of du'aa. walaupun kita sedar tak layak.

Bottom line is how we perceive things.
Strive ahead, and shine our way."


---

"Kuatnya telehati."
Kuat.
"Soal hati ni hang jangan main-main."



-

Hati-hati, dengan hati. Niat kita dalam hati yang cuma Tuhan je tahu itu, terlalu seni sampai kita sendiri selalu terlepas pandang.


Lekat gambaq dan nota sikit dulu.

Wednesday, September 3, 2014

Emosi teruji sikit dua tiga menjak ni
Sebab dua benda ni lah.
Multidip and Heritage.
KAH.

hahah.
Ayuh. Gambar2 dulu. Cerita Semester Two pun belum menyempat lagi. *nangis sudut bilik*


Raya tahun ni, biru lagi. Mak pilih. Jangan salahkan ambe koleksi baju biru bertambah. Hewhew

Multidip:


panjat bumbung KAED hari final crit. sebab dah lebih 48 jam tak tidur and I had to tahan lagi beberapa jam sebelum shut down, so ikut manusia2 ni panjat rooftop KAED. jyeah.


Hari final presentation. Presented dengan Zikri our PM and Illy. Our company namanya Vector Associates. Busy tak busy jangan tanya. 
BESAAAAAQ TAU DAK DEPA PI PRINT 6 KEPING AO PORTRAIT SEAMLESS!!! hahah. 
boleh bentang buat solat jemaah 10 orang sekali.


Heritej:

\
Tak bawak kamera. Cuma guna fon yang gambar amek pegang sebelah tangan je. Rushing. Lepas tu gambar dengan kawan-kawan banyak menyelit selfie org je dan mengharapkan transfer atau whatsapp. huuu


Gambar Hakim ni boleh menang award yg paling banyak direpost, 
padahal hari tu tak cukup 5 org sbb sakit.






In between:

anyonyo. paradox?

finally got to meet Asma! ohhh ini panjang ceritanya!
Till then. ^^
 
Design by Pocket